Op 3 juni 2014 was het zover: de eerste BeursvloerLochem!

De Lochemse Kunstfactor stelde haar locatie beschikbaar en Eetcafé Scholten de hapjes en drankjes. Burgemeester van ’t Erve en Joachim Geerdink verzorgden de aftrap door verenigingen en stichtingen op te roepen “Gewoon te doen!” “Stel uw vragen aan de hier aanwezige bedrijven, ze zijn er voor u!”.

Energie
Die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Binnen enkele minuten nadat Sebastiaan van ’t Erve op de gong had geslagen, werd de eerste match al gemaakt! Stichting Levende Namen maakte een match met Viverion voor diverse benodigde materialen voor het herdenkingsevenement in het najaar. Er ontstond een levendige handel, dynamiek en positieve energie. Mede door de goede temperatuur buiten, liep menigeen met verhit gezicht rond op zoek naar andere bedrijven en personen voor nog meer en andere matches.

In de rij voor matches
Notaris Albert van Hoff, die de matches bekrachtigde en er een maatschappelijke waarde aan toekent, had het er maar druk mee. De mensen stonden in de rij. Daan Siebelink trad op als spreekstalmeester en praatte het uur handelen aan elkaar. Hij interviewde diverse mensen die een match hadden gemaakt en gaf ze zo letterlijk ook een podium.

Resultaat
Na een uur handelen sloeg Jan-Willem Allersma, voorzitter van de Lochemse Uitdaging, weer op de gong en sloot daarmee de beurs. Het resultaat van de avond: 25 matches met een maatschappelijke waarde van zo’n 12.500 euro. In de weken na de Beursvloer is dat opgelopen tot 53 matches met een waarde van rond de 25.000 euro. Klik hier voor het overzicht Matches Beursvloer 20140603. Jan-Willem was onder de indruk van de energie en gretigheid waarmee de matches werden gesloten. Hij bedankte de sponsors, de organiserende werkgroep en natuurlijk alle deelnemers – zowel bedrijven als maatschappelijke organisaties – voor een mooie eerste Beursvloer Lochem!

Meer dan matches
Rein Fleischeuer van BOB Lochem zei over hun deelname: “Niet alleen hebben we resultaat geboekt met matches, maar we hebben ook diverse nieuwe contacten gelegd. Een mooi evenement, dat verbinding brengt! We zijn blij dat we hebben meegedaan.”

Deelnemende bedrijven
Tap & Van Hoff Notarissen, Nijha BV, Viverion, CTB B.V., IJsseldal Wonen, Denken in beweging, De Jong & Laan, Komdeur Consultancy – Adviesbureau voor de leefomgeving, Kreunen Kunststoffen, Kreunen Bouw, Ontdek je gevoel – praktijk voor haptonomie, De Korte’s Woonsfeer, Kulturhus ’t Kruispunt, Sportstudio Sjahto, Maas Architecten, Berkelgroen, Styling Consult en anderen die ‘even’ binnenliepen. Dank voor jullie deelname!

Deelnemende organisaties
Hometeam Lochem (Sensire), BuurtOnderhoudsBedrijf, Zorggroep Sint Maarten/Gudula, Stichting Openluchttheater Lochem, Muzehof Centrum voor de Kunsten, Plaatselijk Belang Harfsen, De Hoge Weide, Vluchtingenwerk Oost-Nederland, Sportclub Lochem, Sutfene De Borkel, Lochemse Kunstfactor, Villa Achterstraat, Lochem Fairtrade, Volleybalvereniging BVC ’73, Woodbrooke art festival, Sportraad, Scoutinggroep De Witte Wieven, Repaircafé Lochem, SV Almen, Stg. Levende Namen, Scouting Jan van Riebeeck en andere spontane deelnemers. Dank voor jullie deelname!

Werkgroep Beursvloer
Dank voor jullie inzet en enthousiasme: Bart van Alten (ffbb Projectmanagement), Rob Vermeulen (Stegeman Laren), Carin Joosten (Welzijn Lochem), Laura van der Linden (Communicatie uit Handen), Mariska Menting (Rural Alliances, tevens hoofdsponsor), Hetty de Wit (Lochemse Uitdaging, projectleiding).

BeursvloerLochem voor matches en verbinding!

Graag tot volgend jaar: 10 juni 2015.

Drukbezocht

Match: BOB Lochem en Kreunen Kunststoffen

Match: Nijha en SV Almen

Een ‘boom van een kerel’ van Woodbrooke Art Festival.